Under lördagen tog vi emot Sigtuna på hemmaplan för att bryta vår negativa trend.

Sigtuna inleder matchen bäst och är bollförande men vi lyckas sticka upp mer några kontringar. Vi blandar kort passningsspel med djupa bollar där Martin Janssons högerfot hade vaknat på rätt sida där han nästintill spelar Sadigh fri vid ett flertal tillfällen. Små marginaler hindrar oss dock från att få det där jätteläget som vi behövt. Det är en tuff match redan från de första minuterna, Jansson får ett par otäcka dobbar på fotleden redan efter fem minuter och även vi delar ut ett par sena tacklingar. Några målchanser var det egentligen inte som stack ut under den första halvtimmen. Efter 35 minuter kom så det första målet efter en inåtskruvad frispark från Sigtuna, den går över hela vår backlinje och en fristående bortaspelare kan höfta in bollen till 0-1. Efter målet så skapar vi ett par halvchanser, Svante med ett skott utanför och Sadigh med ett skott som seglar över ribban.

Under andra halvlek så blir det grinigare och grinigare, båda lagen bidrar till detta med onödiga efterslängar. Det dröjde dock till den 64e minuten innan bortalaget kunde utöka sin ledning via en stenhård frispark. I den 72a minuten åker båda lagen tillslut på en utvisning efter diverse knuffar. De röda korten hängde i luften sedan tidigt i matchen. I den 72a minuten utökar Sigtuna till 0-3 efter att en anfallare rundat Milan i mål och lagt in den i öppet mål. Vi pumpar på för en reducering och är nära vid ett flertal tillfällen, Sami har både en och två chanser till reducering men bollen vill inte in. I matchens sista minut kommer Sigtuna i ett tre mot Milan-läge och kan enkelt göra sitt fjärde mål för dagen.

Sammanfattningsvis en grinig tillställning där 0-4 kanske inte speglar hela matchen. Sigtuna är mycket mer effektiva än vad vi är för dagen.

På lördag möter vi Kraftleden borta och där måste en trea in.

Dela