Efter en tuff period med 5 raka förluster där vi haft förtvivlat svårt att göra mål tog vi emot Tierp City på bortaplan.

Vi började i ett bra tempo där Anton har ett halvt friläge redan efter en minut men kommer tyvärr inte till skott. Vi fortsätter att trumma på och spelar fin fotboll första 30 minuterna, Felix har ett par distansskott, Ted har ett halv friläge som han chippar utanför och Fredrik V har en nick rakt på målvakten. Mycket kretsande dock runt Bojan som var tillbaka från skada, han levererade fram passningar till höger och vänster, perfekta hörnor och frisparkar men vi får inte in bollen. Så kom kallduschen, som så många gånger förr. Ett passivt försvar tillåter en Tierp-spelare att vika in från vänsterkanten och med ett rappt avslut vid närmsta stolpen är det 1-0. Efter målet går vi ner oss och vi skapar heller inga chanser sista 10 i första.

I andra halvlek kommer vi ut med full fart, vi skapar chans efter chans. Bojan och Felix, tillsammans med Kalou dominerar mittfältet och vinner de flesta bollarna. Felix och Bojan kombinerar fint och den förstnämnda har både ett och två fina skott som målvakten tippar ut till hörna. Hörnorna fortsätter att skapa oreda och Milli är nära att kvittera efter en trasslig situation men bollen vill inte in..

Med 25 minuter kvar åker hemmalaget på ett rött kort efter att en spelare med gult kort tagit med handen avsiktligt. Kort därefter är det en ny handssituation när Sadigh viker in från högerkanten och avlossar ett skott som blockeras med armen. Domaren viftar bort den eventuella straffen. Med kvarten kvar kommer nästa kalldusch, efter slappt försvarsspel vinner en hemmaspelare bollen och hamnar i friläge mot Seb, 2-0 Tierp.

På efterföljande avspark rullar Bojan den i sidled till Fredrik V som avlossar ett skott från halva planen som seglar över målvakten och in i mål, psykologiskt viktig replik och 2-1 inför sista kvarten. Efter målet går vi upp på en 3-4-3 uppställning och hemmalaget går nu på knäna. Bojan fortsätter att hitta viktiga luckor mellan deras mittfält och försvar och vi kommer till många lägen utan utdelning. Med fem minuter kvar hittar Bojan till Fredrik V som testar ett distansskott igen, ett skott som seglar in i mål. 2-2! Sista 5 minuterna är ett det ett massivt tryck mot Tierps mål, den bästa chansen får vi i matchens sista spark när Bojan återigen slår en perfekt hörna men Fredrik V är för stel och oakrobatisk för att få avslutet på mål till ett nästintill öppet mål. 2-2 slut.

1-0 35’

2-0 75’

2-1 Fredrik V 76’

2-2 Fredrik V 85’

Dela