Efter den blytunga förlusten senast så var tillbaka hemma på Löten igen efter två helger i Enköping. Vi tog emot ett Järlåsa/Vittinge som haft en tuff inledning på serien med endast 1 poäng på de 4 inledande matcherna.

Det var bortalaget som tog tag i taktpinnen från första början, vi hade svårt att hitta rätt i positionerna och Järlåsa hittade luckor mellan vårt mittfält och försvar. De testade Seb som var tillbaka mellan stolparna i denna match med ett par långskott som han enkelt tog hand om. Det skulle dröja till den 25e minuten när den hetaste chansen kom, Järlåsas vänsterytter viker in i banan och avlossar ett skott i överliggaren, nära nära. Efter detta skott så vaknar vi till liv. Ludde, Felix och Wredh har många fina kombinationer och det är Wredh som får vår första chans med ett skott utanför. Efter dryga halvtimmen kommer Ted som så många gånger tidigare under denna säsong loss på högerkanten och träffar även han överliggaren. I 40e minuten kommer vi loss fint på vänsterkanten, Wredh skjuter lågt mot bortre stolpen men målvakten parerar fint till hörna. På efterföljande hörna svingar Wredh in en fin boll, Fredrik V hittar en ledig yta på bortre och gör på volley 1-0 i bortre, ett resultat som står sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek startar exakt som den första där Järlåsa åter tar tag i matchen, de spelar betydligt mer offensivt än i första halvlek och har efter 54 minuter en boll i nät, korrekt avblåst för två armar i ryggen. Bara minuter efter det bortdömda målet sticker vi upp med en boll i stolpen, undertecknad har dock glömt vem som avslutade. Även vi skulle få ett bortdömt mål innan timmen var spelad, Wredh som ofta var i händelsernas centrum slår en låg frispark som går igenom båda lagen och in i bortre. Dock bortdömt för offside på spelare som störde målvakten. Kommande kvart är ett ställningskrig, många tuffa dueller på mitten och ett allt grinigare spel. Vi skapar dock de hetare chanserna nu och Ludde ser ut att vara helt fri med målvakten men domaren är lite väl snabb med pipan och hade redan dömt en frispark för oss. Saman hotar på vänsterkanten och har ett par avslut, till nästa helg får vi nog lov att kräva ett mål av den gode Saman. 80e minuten, frispark Fortitudo på offensiv planhalva. Emil svingar in en perfekt boll som Helmer nickskarvar in a´la Kenneth Andersson VM 94, vackert! Sista 10 kontrollerar vi bra men med 20 sekunder kvar av matchen reducerar Järlåsa/Vittinge till 2-1, en avspark senare blåser domaren av matchen och 3e vinsten av 4 möjliga i år är ett faktum.

1-0 Fredrik V 40´

2-0 Helmer 80´

2-1 92´

Dela