Ett skadedrabbat Fortitudo tog emot Rosersbergs 2 i säsongens första roadtrip. I senaste matchen åkte vi på ett par skador och det blev än värre när det blev lite av ett manfall tätt inpå matchstart.

Vi inleder matchen defensivt och Rosersberg är bollförande, skulle man räknat bollinnehavet första kvarten så skulle det vara närmare 85-15 till hemmalaget. De skapar dock inga jättechanser utan rullar mest runt inom laget. 1-0 skulle dock komma efter 20 minuter när de bryter ett uppspel och kommer i ett övertag, tillslut kan en hemmaspelare rulla in 1-0 i öppet mål. Kort därefter skulle även tvåan komma efter att samma ytter i hemmalaget tagit sig runt på kanten och viker in 2-0 målet. Strax innan halvtimmen är spelad tilldöms Rosersberg även en straff som turligt nog slås i ribban. Detta gav oss en liten boost och i 35e minuten är det vår tur att bryta ett uppspel. Klerhed vinklar en boll från Fredrik V läckert i djupet till Milli som har halva planen för sig själv, via stolpen rullar han in reduceringen till 2-1, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsätter som den första, ett bollförande hemmalag och ett Fortitudo som blir tröttare och tröttare. Vi är dock med i matchen till dryga timmen när de utökar sin ledning på en frispark till 3-1. Bara fem minuter efter 3-1 målet kommer även 4-1 målet efter att försvaret stått på hälarna och ett inlägg får segla igenom hela backlinjen till en fristående hemmaspelare. Tunga huvuden och ben i Fortitudo just nu. Det blev inte ens bättre när Rosersberg åker på en utvisning med kvarten kvar, snarare blev det så att vi spelade sämre. 5-1 kommer när klockuret står på 77 och om inte matchen var förlorad tidigare så var den definitivt det nu. Med 2 minuter kvar så är vi nära på att få in reduceringen när Wredh får på en kanonträff från 25-30 meter, en boll som ser ut att gå i krysset men målvakten står för en av säsongens svettigaste räddningar, kanske den bästa många av oss sett de senaste åren. I anfallet efter och tillika matchens sista minut så utökar istället Rosersberg sin ledning till 6-1 som också blir slutresultatet.

Det är svårt att hitta ljuspunkter i dagens match men vi gör så gott vi kan första 45. I andra halvlek, trots att vi är trötta, så måste vi kunna rulla bollen bättre inom laget. Förhoppningsvis hinner några skador läka till nästa helg när vi tar emot Sigtuna hemma på Löten.

Dela