Ett skadeskjutet Fortitudo tog på förmiddagen sig an FC Arlanda på hemmaplan. Det är bortalaget som direkt tar tag i taktpinnen och vi fokuserar oss främst på försvarsspelet. Arlanda rullar bollen bra och får oss att förflytta oss en hel del men vi gör det väldigt bra. Efter dryga kvarten så har vi nätkänning, Sadigh stressar bortaförsvaret och målvakten tappar bollen i en strulig situation, Sadigh rullar in bollen men blir avblåst för att målvakten ska ha haft kontroll på bollen. Svårt att se om det var korrekt eller inte men dömt är dömt. Under resterande 30 minuter i första halvlek så skapas det egentligen inga fler bra chanser. Arlanda håller i boll och vi försvarar oss men de skapar som sagt inga farligheter. 0-0 i paus.

Arlanda startar andra halvlek som de slutade den första med ett massivt bollinnehav samtidigt som vi saknar den skärpa som vi hade i försvarsspelet i första halvek. I 50e minuten glider en anfallare igenom försvaret och kan enkelt rulla in 0-1. Efter målet så vaknar vi till liv och vi trycker fram laget mer och mer. Fem minuter efter ledningsmålet så tar sig Henke fram längs vänsterkanten likt en ångvält, han trycker sig förbi både en och två försvarare men skottet går tyvärr i yttre sidan av burgaveln. Nu har vi momentum och skapar fler och fler halvchanser, framförallt så skapar vi hörnor. i 62a minuten så rensas en hörna ut ur straffområdet och Wredh gör som coach sagt, döda bollen, avsluta, vad som helst förutom en kontring. Wredhs skott är så pass bra att den letar sig över målvakten och in i mål. 1-1!

Glädjen var dock kortvarig. Efter ett inlägg två minuter senare så blir det en tilltrasslad situation i vårt straffområde där en Arlandastriker tillslut kan rulla in bollen i öppet mål till 2-1. Mardrömmen var inte slut här, bara minuten efter 2-1 målet så rivs en bortaspelare ner i boxen och domaren pekar på straffpunkten. Fram kliver straffskytten och dunkar bollen i ribban, glädje yttrar sig hos oss men domaren blåser i pipan att straffen ska skjutas om. Domaren hade tydligen inte blåst i pipan innan han avlossade straffen, tufft domslut enligt oss såklart då ingen på hela planen upptäckte detta. Nästföljande straff rullas in till 3-1 och mentalt tungt för oss. I samband med dessa mardrömsminuter så kliver inte bara en spelare av skadad utan tre stycken får linda både det ena och det andra. Detta följt av att även Bojan klivit av under inledningen av matchen med en sträckning. Luften går ur oss i samband med dessa minuter och Arlanda trycker på för fler mål, vi sticker upp någon enstaka gång och får ett par ”nästan lägen” men i slutminuterna ökar bortalaget på till 1-4.

Sammanfattningsvis en rättvis seger för bortalaget, under 90 minuter är de klart bättre än oss även om vi krigar på bra, framförallt i första halvlek. Förhoppningsvis läker alla skador till nästa helg när säsongens första roadtrip står för dörren, nämligen Rosersbergs på bortaplan. Det är många som krigar på bra men undertecknad väljer idag att lyfta fram Martin Jansson som gör ett kanonjobb på det defensiva mittfältet, en mycket bra insats!

0-1 50´

1-1 Wredh 62´

1-2 64´

1-3 (straff) 66´

1-4 85´

Dela