Säsongen 2020 är över och det var som alla vet en konstig säsong med Corona och allt vad det innebär. Framförallt drabbades serien av att matcherna bara spelades med enkelmöten vilket gjorde att poängtapp blev kostsamma. Vi inledde säsongen stabilt med två raka vinster, dessvärre drog sig Kraftleden ur serien och våra poäng från den matchen försvann. Vi åkte sedan till Enköping med ett sargat lag och fick storstryk med 0-8 mot ett spelskickligt Enköping United där vi orkade hålla emot i första halvlek och sedan tog orken slut i mitten av andra. Vi studsade dock tillbaka snabbt och vann hemma mot Järlåsa följt av ett tungt kryss borta mot Sigtuna där vi mycket väl kunde ha vunnit. Ju närmare slutet av säsongen vi kom desto tunnare blev vår trupp. Skador och förkylningar avlöste varandra och det märktes också där vi endast lyckades vinna 1 av de 4 sista matcherna. Den sista matchen mot ESK glömmer vi snabbt där de kommer med ett toppat lag med många spelare från div 2.

Vi hade under säsongen svårt att avgöra matcher vilket också syns i den interna skytteligan som i år vinns av Fredrik Vallerström och Helmer Lorenz på 3 mål vardera. Assistligan har vi ingen officiell statistik på men vi är nog alla överens om att Christopher Wredh kammade hem den eftersom han låg bakom en stor del av lagets mål med sin fina vänsterfot.

På målvaktssidan har vi aldrig varit starkare. När Seb fått ta ett steg tillbaka fick vi in Alejandro som gjort det väldigt bra och de matcher som inte Alex har kunnat medverka i så har Seb hoppat in och gjort det mycket bra även han.

Vi har haft många nyförvärv inför säsongen som gjort det väldigt bra och det var även kul att äntligen få se Gustaf kunna spela i princip en hel säsong efter hans knäskada ifjol.

Något som vi bör slipa på till nästa säsong är att inte klappa ihop om vi släpper in några enkla mål. Både mot Sirius och Enköping United så går det lite väl enkelt för dem att göra mål när vi klappar ihop.

Truppmässigt har vi haft det bra i år bortsett från skadorna och förkylningarna i slutet av säsongen. Vi har snittat 17-18 personer/träning men fick dessvärre ställa in några i slutet av säsongen, just pga skadeläget i truppen.

Nästa säsong drar vi igång om 2-3 veckor, närmare bestämt första veckan i november när vi tränar inomhus i Fyrishov. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att snitta mellan 15-20 personer även då och man får gärna ta med provspelare under inomhussäsongen. Mer info om detta kommer snart!

Dela