Så var det äntligen dags för årets seriepremiär mot UNIK. Vi klev in till lördagens premiär med två förluster från de två senaste träningsmatcherna.

Efter att vi pratat om att inte släppa in onödiga baklängesmål så var det så när att så blev fallet efter mindre än en minut när UNIK har en boll i nät, som tur var avvinkat för offside. Detta var dock en väckarklocka för hemmalaget som tog tag i matchen. Vi rullar boll väldigt bra första halvlek där varje anfall främst går genom Felix, Bojan och Sami och det var den förstnämnde som skulle få vår farligaste chans. Efter dryga kvarten avlossar Felix ett hårt skott från distans som tyvärr träffar fel sida av burgaveln. Efter detta börjar vi utnyttja kanterna, framförallt vänsterkanten med Henke i spetsen som får trampa runt deras högerback gång på gång. Efter 25 minuters spel slår han ett av många inlägg första halvlek, bollen landar på Sadighs fötter som iskallt gör bort en försvarare och lägger in 1-0. Efter ledningsmålet så blir det sura miner i bortalaget, smällarna blir tuffare och stämningen ganska tråkig. Efter en tillsynes vanlig duell på mitten så tilldelas UNIK en frispark efter 33 minuter, deras spelare reagerar så pass grovt att han åker på direkt rött och vi får spela med en man mer i ungefär en timmes spel. Bra uppfattat av domaren. Sista 10-12 minuterna i första halvlek spelar vi främst av halvleken.

I andra halvlek så startar UNIK piggt efter att vi kontrollerat första halvlek och de hade bestämt sig för att göra en snabb kvittering. Istället utökar vi vår ledning efter att vi slagit en lång inspark där Klerhed stört deras försvarare så pass mycket att de slår bollen rakt i gapet på Sadigh. Här gör han inga misstag och rundar retfullt målvakten och lägger in 2-0 i öppet mål. Det dröjde inte länge till det skulle bli nätrassel igen. Sami slår en Xavi-passning över bortalagets backlinje och på uppstuds lyfter Henke den över en utrusande målvakt till 3-0. Här avgörs matchen mer eller mindre. Vi drar ner på tempot och ytorna blir större och större, vi hade chanser att göra ett par mål till men med kvarten kvar så gör istället UNIK ett tröstmål efter ett distinkt långskott. Länge kändes det som att det inte skulle bli mer nervöst än så men med 5 minuter kvar rinner en UNIK-spelare igenom och har ett friläge från halva plan som Milan avvärjer.

En stabil premiär där vi rullar bollen fint inom laget och tar uppgiften på allvar. Det är inte alltid enkelt att spela med en man mer men idag gör vi det på ett bra sätt.

1-0 Sadigh 25’

2-0 Sadigh 53’

3-0 Henke 58’

3-1 75’

Dela