Så var det äntligen dags för seriepremiär när vi tog emot Kraftleden under söndagen. Det märktes tydligt att hela truppen var spelsugna, bra fokus redan från uppvärmningen och detta tog vi med oss till matchen. Vi kontrollerar matchen från start där vi rullar mycket boll på egen planhalva och låter motståndarna förflytta sig, det skapas inga heta målchanser första kvarten men efter 18 minuter så kommer ledningsmålet. Gustaf som ju saknades hela förra säsongen pga skada var åter tillbaka på mittfältet och ägde mittfältet under stora delar av matchen, efter ett blockerat inlägg så slår Gustaf till på halvvolley och bollen letar sig i bortre burgaveln. 1-0!
Vi fortsätter att kontrollera matchen och börjar sakta men säkert skapa fler chanser, Frederick kommer på genombrott ett par gånger men får inte riktigt till avsluten, Fredrik V har en frispark som målvakten räddar till hörna och Felix testar också lyckan på en frispark men tyvärr utanför. Strax innan paus går vi ner oss i spelet, slarvar i passningsspelet och slår iväg bollen många gånger i onödan. Kraftleden sticker upp på en kontring och har en boll i nätet, korrekt avvinkat för offside. Alejandro i målet har en relativt lugn första halvlek men det lilla som skapas avvärjer han med bravur.

Andra halvlek hann knappt starta innan vi utökar vår ledning, Wredh svingar in en frispark som tre Fortitudospelare går på och det är Larsson som hinner först och nickskarvar elegant in 2-0. Efter målet har vi en riktigt bra kvart men misslyckas med att punktera matchen. Sami har ett flertal lägen som han nästintill gör mål på, Ted har ett skott som smeker stolpen samt att vi har ett par distansskott som inte hittar rätt. Med 20 minuter kvar gör Kraftleden en sista anstormning, de har ett par halvchanser som Alejandro avvärjer och i 74e minuten kommer deras klart hetaste chans när Alejandro parerar ett friläge till hörna. Mycket bra räddning och här går luften också ur Kraftleden. Vi har ett starkt lag på fasta situationer i år och det är på en hörna som vi punkterar matchen. Felix slår en lång hörna som Gustaf når högst på, målvakten parerar med fötterna och Gunnar rakar in returen. 3-0 och matchen är avgjord. Sista kvarten spelas mer eller mindre av där vi håller i bollen inom laget på ett effektivt sätt.

En premiär är alltid en premiär men vi visar tidigt att vi är här för att ta hem alla 3 poäng. Magnus och Viktor står båda för bra debuter där de visar upp ett fint kombinationsspel. Ted kämpar och sliter på högerkanten och får sånär kröna arbetet med ett mål. På innermittfältet är vi riktigt starka och det är här vi vinner matchen med bollskickliga och fysiska spelare. Undertecknad vill dock lyfta fram debuterande målvakten Alejandro som med dagens spel kommer rädda många poäng åt oss. Förutom de fina räddningarna så bidrar han med ett konstans prat som hjälper både backlinjen och mittfältet.

1-0 Gustaf 16´
2-0 Martin Larsson 18´(Ass Wredh)
3-0 Gunnar 76´

Nästa söndag åker vi till Enköping för bortamatch mot Enköping City.

Forza FFC!

Dela