Bortamatcher mot Sigtuna brukar betyda hög intensitet, många tuffa närkamper och jämna matcher. Idag var inget undantag.

Vi börjar matchen klart bäst där vi är bollförande och kommer till en del intressanta lägen. Vi testar att spela med Gunnar på topp tillsammans med Ludde och den förstnämnde gnuggade på bra med ett vasst huvudspel som kunde lösgöra yta för medspelarna. I mitten av första halvlek så börjar hemmalaget komma igång när de lyckas få igång deras centrala mittfält där de hittar farliga ytor mellan mittfält och anfall. I den 23e minuten så tar de också ledningen efter ett finns avslut från vänster i bortre hörnet, otagbart för Milan i målet. Milan gör en riktigt bra match där han är lugn och trygg i målet och spelar igång enkelt. Kul att se efter ett års frånvaro från målvaktsspelet. I slutet av den första halvleken trummar vi återigen på bra, många trodde att Ludde skulle kvittera strax innan paus när han tar sig loss på vänsterkanten men målvakten tippar den fint till hörna.

I andra halvlek väljer vi att gå ifrån vårt tvåmannamittfält till ett tremannamittfält. Vi minimerar således Sigtunas ytor och startar andra i högt tempo. Gustaf som gjort en grym första halvlek kliver upp i anfallet där han direkt skapar oreda och har bland annat en nick tätt utanför. I den 52a matchminuten får vi ett frisparksläge precis utanför straffområdet till vänster. Fredrik V stegar upp och trycker den i bortre burgaveln, 1-1! Nu är Sigtuna uppenbart ur balans och kommer under ett flertal minuter sent in i duellerna. Sent skulle de också komma i den 58e minuten när vi tilldelas en straff, en straff som Saman tyvärr bränner. Bara minuter efter straffen så stegar Fredrik V återigen upp för en frispark, denna gång i överliggaren. Nära nära 1-2 ett par gånger nu. Ganska direkt efter dessa chanser, närmare bestämt i den 62a minuten så kontrar Sigtuna till sig ett 2 mot 1 läge mot Milan där han mer eller mindre är tvungen att riva ner anfallaren och får syna det röda kortet. Ett så kallat bra rött kort. Henke får kliva in i målet och får omgående börja med att rädda en frispark. Vi blir såklart tillbakapressade med en man kort, Henke räddar både ett och två frilägen och får även pusta ut efter ett skott i ribban av Sigtuna. Henke agerar med ett stort lugn i målet och är lika stabil som Milan var. I den 81a minuten skulle vi få en gyllene chans. Gustaf sliter sig igenom försvaret som så många gånger förr och får ett friläge men dessvärre går den tätt utanför. Sigtuna har ett par farliga frisparkslägen sista fem men matchen slutar ganska rättvist 1-1 med tanke på hur matchen utvecklas.

1-0 23´

1-1 Fredrik V 52´

Dela