Efter förlusten i onsdags var det nya tag redan under lördagen när vi tog emot Torpedo hemma. Det var ett sargat Fortitudo för dagen med endast 12 man, en som åkte i paus och en som kom i paus.

Vi inledde dock matchen piggt och redan efter en minut såg Wredh ut att komma fri för att i sista stund bli avvinkad för offside. Vi fortsatte att spela bra, Felix har ett par distansskott som går utanför samt att vi skapar några halvfarliga hörnor. Kallduschen kom dock efter 20 minuters spel när Torpedo tilldelas en frispark, den är inte bara billig utan domaren tillåter fördel under lång tid för att sedan gå tillbaka och döma frispark. Frisparken svingas in och touchar Fredrik Vs huvud och in i eget mål. Olyckligt efter vår inledning. Fredrik var dock nära att kvittera bara minuter senare på ett långskott som målvakten i sista stund tippar till hörna. Hörnor var melodin för oss under första halvlek, efter 35 minuter svingar Wredh in en perfekt hörna som Sami nickar in i mål, i samband med nicken kommer Torpedos målvakt i Samis rygg och domaren dömer frispark. Mycket tufft domslut. I anfallet efter fortsätter oturen, en Torpedospelare tar sig loss på vänsterkanten och försöker spela in den till en anfallare. Träffen blir helt fel, så pass fel att den retfullt letar sig in stolpe in. 0-2 i paus.

Andra halvlek startar bortalaget bäst och för spelet. Efter 50 minuters spel får de en frispark från 40-45 meter och på den gör de 0-3, en boll som seglar över hemmalagets keeper. I den 59e minuten skakar vi liv i tillställningen, Fredrik V blir sparkad bakifrån i straffområdet och vi tilldelas en straff, en straff som Henke iskallt rullar in via stolproten, 1-3! Det dröjde inte många minuter till nästa kalldusch, efter en tilltrasslad situation kan en Torpedospelare stöta in 1-4 i öppet mål. Vi ger inte upp detta till trots och går upp på en 3-4-3 uppställning. Med kvarten kvar blir Fredrik V återigen nedriven i boxen och vi tilldelas vår andra straff. Om Henke var iskall vid första straffen så var han stensäker på den andra, distinkt och hårt smäller han in 2-4 otagbart för målvakten. Närmare än så kommer vi dock inte, vi har ett bra tryck sista kvarten men skapar bara så kallade nästan-lägen.

Sammanfattningsvis ett hårt kämpande Fortitudo som denna lördag har marginalerna mot oss. En vanlig dag hade vi kammat hem alla 3 poäng och vi kunde mycket väl knipit en trea även idag.

Vi fortsätter att gnugga vidare och vi behöver bredare trupp till matcherna för att ha större chans till lite medvind i matcherna. Nästa helg väntar Tierp borta och då måste en trea hem.

Dela