Fortitudo FC

co/Martin Jansson
Jan Fridegårds väg 12
754 43 Uppsala

E-post till Fortitudo – skicka mail

Inbetalningar
Bankkonto: 53830347197 SEB
Swish: 1236121255
Medlemsavgift helår 1500 kr, märk betalningen med namn.

Hemmaplan: Lötens IP, konstgräs
Organisationsnummer: 802457-8158
Grundat: 2007 Uppsala
Facebook – https://www.facebook.com/fortitudofc/

Styrelse / Ledargrupp

Ordförande: Martin Jansson (ekonomi)
Ledamot:
Kalle Wiik / 0735338147
Lars Westerlund / 0739865412
Fredrik Vallerström
Fredrik Jennlinger
Sebastian Gosselin
Emil Alfvén
Antonio Murano

Fortitudo – the story

Fotbollslaget Fortitudo FC grundades 2007 av Raffaele Tannoia och Henrik Baleiro. En svår uppgift väntade de första åren i seriesystemet. Premiäråret och året därpå bjöd på 0 inspelade poäng och en cementerad jumboplats. Laget bestod av minst sagt blandad kvalitet fotbollsmässigt där flera av spelarna snörade på sig dobbskor för första gången. År två bjöd på mäktiga -98 i målskillnad. Ett härligt minne är en resa ut till Börje med ett nykomponerat lag som åkte på en 18-1 förlust på Fjälliden. Humöret på topp ändå.

År tre anslöt fler spelare från nedlagda Rådhuset / Uppsala City som tidigare spelat med Raffaele Tannoia. Det var också nu vi tog de första poängen och lyckades krypa uppåt i tabellen.

När vi sedan förstärkte med spelare från Vaksala SK, Nordia och IF VP mm lyckades vi ta steget upp i sexan som bästa trea 2012. Vi hade seriesegern i en liten ask denna säsong efter att ha inlett serien strålande och ett tag ledde vi med hela 10 poäng ned till jagande Markim Orkesta och Goif Kåre. Men med 5 omgångar kvar och endast en seger ifrån avancemang så grusar maskineriet totalt. Inför sista omgången ligger vi plötsligt trea med match mot ettan kvar. Vid vinst vinner vi serien men vid förlust kan vi hamna trea. Matchen slutar med förlust 2-1 och eftersom Kåre också vinner sin match så slutar vi just på tredje plats.
Trots debaclet så flyttas vi upp i sexan som bästa trea. Rejäl fest på det! Nu sker dock en ordentlig spelarflykt och året i sexan innebär många matcher utan avbytare och med gamla kompisar som ställer upp. Ned i sjuan igen.

Tillbaks i sjuan så får vi tillbaks flera av spelarna som slutat och allt är som vanligt igen.

Ett seniorlag utan ungdomssektioner brukar ha en livslängd på omkring 10 år, dvs när eldsjälarna inte längre klarar av att spela match mot 17-18 åringar en söndagmorgon i Märsta. Vi har nu passerat den gränsen och lyckats få in nya krafter i föreningen.I organisationen är vi starkare än någonsin och förhoppningsvis även på planen.

Forza Black & White