När vi väl tog vår efterlängtade seger så radar vi nu upp segrarna. I söndags blev det islossning, ketchupeffekt, kalla det vad ni vill men Fortitudo bjussade på 8 mål, många av dessa var riktigt fina!

Det började dock inte som vi tänkt oss, efter en offensiv hörna så lyckas Tierp rensa bollen till en 3 mot 2 situation, Seb gör en fin räddning först men på returen läggs bollen in i öppet mål. 0-1 till gästerna i 10e minuten. Det dröjde dock inte länge förrän det var kvitterat. I 17e minuten stressar Sadigh Tierps backlinje i uppspelsfasen och bryter bollen, där kommer han sedan två mot en tillsammans med Larsson. Sadigh spelade i sidleds till Larsson som rundar keepern för att sedan rulla den tillbaka till Sadigh som har öppet mål, 1-1! Bara ett fåtal minuter senare kommer en fin långboll i djupet på Dajmen, stark som en oxe duellerar han med Tierps kanske minsta mittback som inte har mycket att sätta emot. Med styrka och vilja pressar sig Dajmen förbi försvararen och hamnar i en mot en med keepern där han enkelt kan rulla in 2-1. Vi spelar riktigt bra nu och radar upp målchanserna, i den 35e minuten är Patrik påväg igenom försvaret när han bryskt rivs ner vid straffområdeslinjen. Wredh och Felix ställer upp för frispark, målvakten ställer upp muren efter Wredhs vänsterfot vilket gör att Felix tar frisparken. Inga misstag här, runt muren och upp i högra hörnet, 3-1! Efter målet går vi ner i tempo och Tierp kommer in i matchen igen, Seb får stå för ett par kvalificerade räddningar men tillslut håller vi inte emot. Efter en djupledsboll kommer Tierp i ett friläge där de kan reducera till 3-2, precis innan halvtidsvilan. Onödigt mål men detta triggade igång oss.

I andra halvlek kommer vi ut klart starkast. Vi radar upp chans efter chans men bollen vill inte riktigt in. Fredrik V blir helt ren på en hörna men nickar utanför, Milli har en cykelspark utanför och Felix testar lyckan från distans men inga mål första 7-8 minuterna. Den sistnämnde skulle tillslut göra mål, efter en frispark från Wredh så når Felix högst upp i luften i en tillsynes tilltrasslad duell där han kan nicka in bollen till 4-2. Viktigt mål! Efter detta mål börjar Tierp sakta men säkert tappa humöret, fler och fler fula dueller men vi låter oss inte luras in i detta idag. Istället gör vi mål igen efter ytterligare en tilltrasslad situation där Larsson styr in 5-2 efter ett skott av Felix. 6-2 skulle bara komma minuter senare efter att Fredrik slagit en frispark från mitten i djupet på Dajmen som inte gör några misstag denna gång heller. Här är matchen egentligen avgjord och nu spelas den bara av. Tierp sticker upp i en kontring där de tar sig in i boxen, ett försvarsben gör att Tierp-spelaren faller och straff tilldöms. Iskallt rullar de in reduceringen till 6-3 och nu är vi i minut 68. Efter målet lägger vi in ytterligare en växel och efter en frispark så dunkar Jansson in 7-3 målet på volley, vackert! 8-3 kom kort därefter när Sadigh löper sig igenom försvaret och iskallt lobbar in vårt åttonde mål för dagen. Det sista som sker i matchen är en Tierp-reducering när de på en frispark hittar en fri spelare på bortre stolpen som enkelt kan lägga in 8-4.

Många mål där rapporten egentligen hade behövt stå skriven i 3-4 sidor. Tierp åker också på ett rött kort efter ett slag i ansiktet på en av våra. Vi spelar riktigt bra sett över 90 minuter förutom sista 10 minuterna i första halvlek där vi går ner i tempo. Vi hade absolut kunnat undvika 1 eller 2 baklängesmål men när övertaget är så pass stort så är det lätt hänt att fokus försvinner.

Målskyttar: Dajmen x2, Sadigh x2, Felix x2, Jansson 1 och Larsson 1.

Dela