Idag sparkades säsongen igår på allvar för Fortitudo när vi tog emot Vassunda hemma i en träningsmatch. Vi visste på förhand att det skulle bli tufft eftersom Vassunda dels spelat 4-5 träningsmatcher samt spelar en division högre och detta var vår första match.

Vi börjar väldigt avvaktande, försöker hitta rätt i positioner samt hålla bollen inom laget och detta gör vi väldigt bra. Inga egentliga målchanser första 20-25 åt något håll. Vi börjar ta för oss mer och mer och i 30e minuten sticker vi upp i ett anfall som resulterar i en hörna. Larsson slår en väl avvägd hörna som Fredrik V når högst på och nickar i den till 1-0! Efter målet lägger Vassunda i en till växel och gör snöpligt 1-1 minuterna efter. Precis innan paus hinner de även göra 1-2 på ett inlägg som går direkt in i mål efter att ha passerat samtliga i straffområdet. En bra halvlek av oss som tyvärr avslutas med två snöpliga mål i baken!

I andra halvlek startar vi piggt. Klerhed, Bojan och Felix J tar samtliga varsitt avslut men dessvärre inte på mål. I 55e minuten sticker Vassunda upp i en kontring och genom ett distinkt avslut utökar sin ledning till 1-3. Bara minuten senare utökar de även ledningen till 1-4 genom ett fint långskott i bortre. Sista 20-25 tar vi över mer och mer samtidigt som Vassunda slår av på tempot. Vi lyckas dessvärre inte göra något mer mål, närmast kom Jansson med en frispark mitt på mål.

Sammanfattningsvis gör vi det bra i vår första match med ett lag som inte var samspelt på förhand. Vi blickar vidare mot nästa helg när Enköping City kommer på besök!

1-0 Fredrik V 30’

1-1 35’

1-2 40’

1-3 55’

1-4 57’

Dela