Under tisdagskvällen tog vi emot topplaget Märsta Syrianska på Löten, en match som mer eller mindre skulle innehålla allt.

Märsta börjar matchen klart piggast och sätter hårt tryck på oss, de är bollskickliga och varierar spelet med långa bollar på deras tunga anfallare. Efter 10 minuters spel tog bortalaget även ledningen efter en frispark som seglar in i mål. Efter målet spelar vi upp oss rejält och tar över initiativet. Henke är påväg att rinna igenom försvaret några minuter efter deras ledningsmål men stoppas i sista stund av en glidtackling som även såg ut att tas med handen. Domaren sätter pipan i munnen men ångrar sig i sista stund, surt sa räven. Vi fortsätter att trycka på, Henke trampar runt på vänsterkanten gång på gång och levererar fina inspel utan resultat. Efter en halvtimmes spel är vi nära att kvittera, helt plötsligt får Sami ett friläge från ingenstans och avlossar ett skott som målvakten dessvärre räddar ut till en hörna. Efter vårt tryck så sticker Märsta upp och spelar sig igenom till ett friläge som de sedan enkelt kan rulla in 0-2 vid. Ett resultat som står sig i paus.

Andra halvlek startar som den första med massivt bortatryck men vi tar oss återigen in i matchen. Felix och Sadigh skapar ett par halvfarliga lägen och Bojan oroar backlinjen gång på gång. Matchen börjar spåra ur efter dryga 55 minuter när det delas ut efterslängar till höger och vänster, Märstas målvakt är på Bojan både en och två gånger och hur han kan undvika ett rött kort förstår nog ingen. Detta triggar dock igång oss, på en frispark dundrar Felix in 1-2 och bara minuter senare tar sig Henke runt på kanten, hittar Sadigh på bortre som i sin tur hittar Sami som rullar in 2-2 i 60e! Kort därefter kommer så det röda kortet för bortalaget, vi drar på oss en frispark och han som blir neddragen tar ett stryptag på en av våra och åker direkt ut, riktigt stökigt nu. På efterföljande frispark rullar de tyvärr in 2-3 efter en tilltrasslad situation, mentalt tungt mål för oss. Vi trycker på för kvitteringen och har ett par heta lägen, framförallt från Sadigh som är millimeter från att dra sin sista försvarare och från Sami som nickar tätt utanför. Mitt i vårt tryck tillåts Märsta att kontra in 2-4 och 2-5 i slutet.

Sammanfattningsvis gör vi en stabil match mot det lag som nu leder serien. Vi oroar dem rejält i andra halvlek men som så många andra matchen i år så är motståndarna mer effektiva än oss.

Ett extra omnämnande denna match förtjänar både Sami och Felix. Fantastisk insats av de båda.

Nya tag på torsdag mot UNIK!

0-1 10’

0-2 35’

1-2 Felix 55’

2-2 Sami 60’

2-3 66’

2-4 80’

2-5 90’

Dela