Efter två raka segrar så åkte vi i söndags till Enköping för en ny bortamatch, denna gång mot Enköping United. Denna gång med en rätt sargad trupp med lite småskavanker och eftersom vi tappade spelare pga skada helgen innan.

Vi inleder matchen passivt mot ett bollskickligt United. Vi låter dem föra spelet för att sedan kontra när lägen finns. Vi är nära att hamna i underläge redan efter två minuter när deras vänsterytter curlar en boll i ribban utanför straffområdet. Vi försvarar oss extremt bra i första halvlek och Enköping tillåts inte komma till några vassa lägen. Det är inget snack om saken att Enköping är det spelförande laget och gissningsvis låg bollinnehavet närmare 80-20 till hemmalagets fördel under första halvlek. Trots ett massivt bollinnehav så lyckas de inte få hål på oss under första halvlek.

Vi fortsätter med samma spelidé i andra halvlek. Hemmalaget pumpar på i djupled både från höger, vänster och centralt nu vilket skapar en enorm oreda i vårt försvarsspel. Efter ca 7-8 minuter in i andra så börjar baklängesmålen trilla in ett efter ett. När domaren sedan blåser för full tid så har det rullat in hela 8 bollar under andra halvlek och slutresultatet skrivs till 8-0.

Självklart hade vi kunnat stå upp bättre under sista kvarten där det trillar in 4 bollar men all cred till Enköping United som rullar bollen fint och hotar oss hela tiden under 90 minuter. Inte blev det bättre av att Bäckis hälsena gick av under andra halvlek, krya på dig!

Till helgen möter vi Järlåsa/Vittinge på hemmaplan där vi förhoppningsvis kan studsa tillbaka direkt.

Dela