Första segern för i år kom i första omgången i slutet av april. Vår andra seger kom så äntligen över fyra månader senare.

Det har varit en tuff säsong för FFC på alla sätt och vis och det har inte minst visat sig i resultatraden. Kalle eldade igång oss på ett bra sätt i omklädningsrummet, spelarna mumlade på uppvärmningen att ”fan, idag vinner vi gubbar”. Det var med en positiv inställning vi klev in i söndags när Kraftleden besökte oss.

Matchen började positivt för vår del, vi kom till många avslut och spelade även rätt fin fotboll, sådär fint som vi vet att vi har förmågan att göra. Men så kom kallduschen efter 20 minuter, vi är avvaktande i vårt försvarsspel när det dyker upp en bortaspelare i boxen, lite som gubben i lådan och han är även en iskall gubbe i lådan när han rullar in 0-1. ”Jaha, så var det dags igen…” kanske många tänkte men icke! Vi hängde aldrig med huvudet, vi gav oss den på att vända matchen och som vi gjorde det. Vi skapade chans efter chans mellan 20e och 40e minuten och målet hängde i luften. Tillslut kom det, efter ett inspel från vänster klippte Dajmen till direkt, distinkt stolpe in och det var kvitterat på Löten. Bara två minuter senare så får Felix, Dajmen och Milli för sig att vi är Barcelona i deras tici-taca när de sågar sig igenom försvaret och Milli rullar in 2-1 och firar likt Ronaldo.

Andra halvlek fortsätter som stora delar av första, med ett massivt tryck från Fortitudo. Det dröjde bara fyra minuter innan vårt nyförvärv Patrik knoppar in 3-1 med en språngnick. Vackert. Därefter har vi chans på chans på chans, vi lyxar till och med till det och missar ett 4 mot målvakt läge. Kort efter den chansen sticker Kraftleden upp när vi för en stund sjunkit ner i deras tempo. Efter ett inlägg från vänster så nickar deras anfallare in reduceringen till 3-2 men inte ens det fick oss att darra. Vi sågar oss igenom deras försvar på nytt i 70e minuten och Wredh dunkar in 4-2, ett mål som även tar honom till första plats i interna skytteligan, bara en sån sak! Nu slappnade vi av, till och med lite för mycket när Kraftleden i 75e minuten ser ut att möta ett bakfullt försvar som bara står och tittar, retfullt kan de rulla in reduceringen till 4-3. Nu var också första gången som Fortitudo upplevs nervöst, vi är en kvart ifrån vår första seger sedan premiäromgången, vi har chanser att avgöra och Kraftleden har svårt att komma till chanser men så kommer deras gyllene chans. I matchens sista spark…. Efter ett inlägg är en anfallare helt ren på bortre stolpen, han klipper till på volley men som tur var i fel sida av burgaveln (rätt sida för oss) och mer än så hinner inte hända. 4-3 slut.

Äntligen vinner vi igen! Nu har vi två raka matcher på Löten där vi ska hämta hem ytterligare 6 pinnar.

0-1

1-1 Dajmen

2-1 Milli

3-1 Patrik

3-2

4-2 Wredh

4-3

Dela