Efter den efterlängtade segern förra helgen var det äntligen dags för match igen, detta mot Torpedo som varit lite av ett bogeyteam för oss senaste åren.

Vi inledde matchen stressat, slog ifrån oss onödiga bollar och använde oss inte utav mittfältet som vi gjorde senast. Det är trots detta vi som har kommandot i matchen. Det är egentligen inga farligheter första 25-30 minuterna i första halvlek, när vi sedan börjar använda oss mer av mittfältet så börjar vi även skapa ett par chanser. Wredh har ett bra skott utifrån som länge ser ut att gå in men målvakten kan plocka ner den, Dajmen har ett par halvchanser och Jansson försöker halvt cykelsparka in en boll efter massiv Fortitudopress. Dock inga mål i första halvlek, 0-0.

Andra halvlek startar som den första, ett bollförande Fortitudo och nu börjar även farligare och farligare chanser dyka upp. Sadigh har ett skott precis utanför, Jansson har ett distansskott som touchar en back och går precis utanför, Milli har ett avslut som målvakten parerar och Fredrik V har ett skott längs backen som målvakten stöter ut till hörna. Och det var på efterföljande hörna i den 60e minuten som vi äntligen fick hål på Torpedo. Efter ett flipperspel i straffområdet dyker bollen upp framför fötterna på Fredrik V som tåfjuttar in ledningsmålet, ett rättvist ledningsmål. Vi slog inte av på takten här, Wredh ser ut att ta sig in i boxen till ett bra skottläge när en back fäller ett klassiskt krokben på honom. Straff tycker många, inspark dömer domaren. Kort därefter, i 65e minuten så kommer Anton runt på vänsterkanten och siktar in sig på de långa anfallarna i boxen. Precis som ifjol mot Hagby så får Anton en felträff, en felträff som letar sig över målvakten och in i bortre burgaveln, nu undrar vi om det verkligen är felträffar som Anton jobbar med eller om det faktiskt är så att han siktar..? Hur som helst, 0-2!

Torpedo är egentligen aldrig nära en reducering, istället är det vi som punkterar matchen i 85e efter en lång frispark från mitten där en Torpedospelare nickar in den i eget mål. Som den måltjuv Dajmen är så tilldelas han målet.

En extremt väl genomförd match där det är svårt att ens hitta en Torpedochans på 90 minuter. Detta resulterade även i den första nollan för säsongen! När vi är fullt manskap som vi knappt var under hela våren så är vi ett betydligt bättre fotbollslag än vad tabellen visar. Nästa söndag ska vi återigen bevisa det.

0-1 Fredrik V 60’

0-2 Anton 65’

0-3 Självmål 85’

Dela