Fortitudo och bortamatcher i Enköping brukar betyda tunn trupp men dagen till ära får vi ändå med oss 15 man i bortamatchen mot Enköping City, ett lag vi på förhand inte riktigt visste vart vi hade mer än att de hade 6/6p på de två inledande matcherna.

Det var ett stekhett Korsängens IP som mötte oss vid ankomst, en kort men intensiv uppvärmning där mittfältsgeneralen Gustaf dessvärre går sönder med en känning i baksida lår. Han testar att spela första 5 men det håller inte, resterande 85 får han njuta av en dag i solen och en nervig batalj. Kort efter att Gustaf klivit av så får vi dagens första heta chans, Wredh svingar in en frispark där Fredrik till synes är helt fri men får ingen ren träff och fortsatt 0-0. Resten av halvleken är tuff, det smäller hårt åt båda håll och vi tappar huvudet under en period i halvleken där vi fokuserar mer på domsluten än på vårt spel. Vi avslutar dock halvleken starkt där vi först bränner ett friläge från halva halva planen och strax innan paus har Ted en boll i stolpen och på returen dunkar Ali den i ribban. Detta var 2 av 4 ramträffar som vi lyckas med idag. Alejandro i mål har en rätt lugn första halvlek, de flesta skotten går utanför men han har några fina utrusningar som hindrar hemmalaget till frilägen.

Andra halvlek.
Mardrömsstart, kalldusch, you name it. 2 minuter in i halvleken tar hemmalaget ledningen efter ett fint anfall där de rullar bort oss och deras vänsterytter gör 1-0 distinkt. Ifjol hade ett sånt här mål kunnat få oss att hänga med huvudena i värmen men inte idag. Vi tar oss i kragen och tar kommandot återigen, Ludde på topp skapar oreda och har ett par halvchanser, Saman nickar strax utanför och Helmer har ett skott strax utanför. 1-1 skulle dock komma i den 57e matchminuten när Alejandro drar en lång utspark som friställer Ludde som iskallt placerar in 1-1, debutmål! Bara ett par minuter senare så slår Fredrik en boll på djupet till Ted som lyfter den över målvakten men dessvärre i ribban. Nära nära! i 67e minuten tar vi ledningen på nytt, Fredrik slår en kort frispark till vänster om muren där Wredh får ett friläge och smäller in ledningsmålet i bortre burgaveln. Fint avslut av Wredh som kämpar hårt på mitten under matchens gång. Efter vårt ledningsmålet blir matchen allt tuffare, Enköping har några efterslängar som är mindre vackra men till skillnad från första halvlek så behåller vi lugnet. Ju längre matchen går desto mer defensiva blir vi, Enköping åker på ett rött kort i 80e minuten men på en frispark 5 minuter senare så lyckas de kvittera. 2-2 i 85e minuten. Det är två trötta lag som nu försöker sig på en sista anstormning, i 90e matchminuten får Helmer en boll i djupet där han trycker undan sin motståndare och rullar in bollen under målvakten, 2-3! Domaren annonserar 3 minuters tillägg och i matchens absolut sista sekunder får Enköping en frispark, det blir kalabalik i vårt straffområde och en hemmaspelare rakar in 3-3 målet, trodde alla.. Domaren tar dock upp armen och vinkar för offside och vi kommer undan med blotta förskräckelsen.

En riktig krigarinsats av Fortitudo idag där vi aldrig ger upp. Marginalerna var emot oss under stora delar av matchen med ramträffar och missade frilägen men med det bortdömda målet i matchens sista spark så ska vi absolut vara nöjda. 3 poäng är 3 poäng vilket resulterar i 6/6 poäng för oss. Skön start!

1-0 47´

1-1 Ludde 57´

1-2 Wredh 67´

2-2 85´

2-3 Helmer 90´

Forza FFC!

Dela