Efter en tung 3-1 förlust borta mot UNIK i onsdags så var vi tillbaka hemma på Löten där vi varit starka under säsongen. Vi tog under söndagen emot VP:s andralag och som vanligt med andralag så vet man aldrig vad det kommer för motstånd.

Vi inleder väldigt tryggt, trillar bollen inom laget och sätter direkt press på bortalaget. Så fort vi tappar bollen så sätter vi en hög press vilket resulterar sig redan i den 6e matchminuten när Gustaf stressar fram en hemåtpassning till målvakten som i sin tur stressar iväg den i sidled, inte bättre än att Wredh får tag i den, spelar in till Helmer som rullar in 1-0 i öppet mål. Kanonstart! Efter målet så fortsätter vi att övertyga, Felix har ett skott utanför efter en hörna, Sami har ett volleyskott tätt utanför och Wredh har ett distansskott som touchar ribban. I 30e minuten skulle vi dock utöka ledningen tillslut, Wredh svingar in en fin hörna (som vanligt denna säsong) och hittar Fredrik V på bortre som nickar in 2-0. Det går väldigt smärtfritt första 30 och ledningen borde ha varit större redan här. Efter 2-0 målet så börjar VP skapa chanser, på en djupledsboll där Mange är sista gubbe så sträcker han sig olyckligtvis i baksida lår vilket resulterar i ett friläge. Anfallaren försöker runda Alejandro som fint avvärjer friläget och sedan på ”returen” gör en kanonbrytning på bollen. Precis innan halvtidsvilan sticker VP upp med ett snabbt anfall, zickzackar igenom på vänsterkanten och slår ett hårt inlägg som klackas in av deras vänsterytter vid bortre stolpen. 2-1 i halvtid.

VP startar sedan andra halvlek i högt tempo och får nästan utdelning i början av halvleken när de har en nick som Alejandro styr upp i ribban, hade vi haft VAR så hade den mycket väl kunnat dömas in men vi har turen på vår sida. Kort därefter får vi igång vårt spel, Ludde kommer loss på högerkanten i 54e minuten och trycker bort sin ytterback för att elegant chippa in den i bortre burgaveln. Ett efterlängtat mål för Ludde!

Det är egentligen ingen större fara på taket de kommande 20 minuterna, Gus har ett friläge där han nästan avgör matchen, Fredrik V en frispark tätt utanför, Saman ett distansskott tätt utanför och Henke har även han en chans på en fast situation men bollen vill inte in. Med dryga kvarten kvar så slarvar vi i försvarsspelet och VP får en gubbe ren från halva halva. Inga konstigheter där och vi har 3-2 på resultattavlan. Kort efter reduceringsmålet har VP ytterligare en farlig chans där Alejandro gör en kanonräddning enligt oss, enligt honom själv ”var den inte så svår, en TV-räddning…”. Hur som helst, fortsatt 3-2. Med 10 minuter kvar rycker sig en bortaspelare fri, Gunnar rycker honom i armen men domaren låter spelet fortgå och anfallaren bränner chansen, spelet fortgår och minuten senare får VP en frispark i ny situation. Gunnar får ett avvaktande rött kort för den första förseelsen och VP-spelarna ser lika förvånade ut som oss. I slutändan ett bra rött kort där avslutet säkerligen varit bättre utan armryckningen. Trots en man kort så håller vi undan och tar 3 nya poäng och vi är 100 procentiga hemma på Löten.

Bortsett från målen så är det många som ska lyftas fram, egentligen hela laget men undertecknad väljer att lyfta fram Wredhs vänsterfot som visat sig guld värd denna säsong, hur många ass har han i år? Garanterat inblandad i över 50% av våra mål.
En spelare som inte nämnts så mycket i texten men som kanske är matchens spelare, speciellt under första halvlek: Felix J! Sliter enormt idag och är under matchens gång en viktig nyckel i vårt anfallsspel med sin teknik och högerfot.

1-0 Helmer 6´

2-0 Fredrik V 29´

2-1 41´

3-1 Ludde 54´

3-2 75´

Dela